Scroll Top
Gentse Steenweg 323, 9620 Zottegem

Antaxius Advocaten

Sinds enkele jaren werkt ons kantoor samen met Antaxius Advocaten, een fiscaal advocatenkantoor gelegen op het Nieuw Zuid in Antwerpen dat hoogkwalitatieve juridische diensten verstrekt aan lokale en regionale overheden en overige instanties actief in de publieke sector.

 

Ons kantoor werkt exclusief voor overheden en non–profit organisaties waarbij de nadruk ligt op lokale besturen (overheidsopdrachten, onteigeningen, concessies, tuchtrecht, omgevingsrecht, aansprakelijkheid en verzekeringen, verzelfstandiging en integratie, …). Fiscaliteit is daarbij steeds belangrijker, ook voor overheden.

Al sinds 1995 staat Antaxius Advocaten haar cliënteel bij in het snel wijzigende wetgevend fiscale landschap. In 25 jaar tijd is het kantoor uitgegroeid tot een geolied team van zo’n 20 gespecialiseerde en ervaren fiscale advocaten, met elk hun eigen specialisatie binnen de materies die het kantoor behandelt.

Bart Engelen is in dit advocatenkantoor dé ervaren specialist en dé referentie inzake (publiek) fiscaal recht voor lokale en regionale overheden en overige instanties actief in de publieke sector.

Bart Engelen is licentiaat in de rechten, geaggregeerde voor het hoger secundair en niet-universitair hoger onderwijs in de rechten (2004, Universiteit Antwerpen, onderscheiding), Master in Tax Law (2005, Universiteit Antwerpen, onderscheiding)

en Master in Business Law (2008, Universiteit Antwerpen, grote onderscheiding) en is sinds 2005 verbonden aan de balie van Antwerpen.

Bart Engelen heeft als advocaat, werkzaam voor diverse toonaangevende nichekantoren in (publiek) fiscaal recht, al gedurende 15 jaar een rijke ervaring opgebouwd in het verlenen van fiscaal advies en de bijstand in het kader van het administratief beroep als inzake de vertegenwoordiging voor fiscale rechtbanken van lokale en regionale besturen en overige instanties actief in de publieke sector bij allerhande juridische vragen en geschillen.

Sinds het academiejaar 2010-2011 doceert Bart Engelen het vak ‘lokale en regionale belastingen’ ook aan verschillende hogescholen, bv. UCLL (lid associatie KULeuven).

Bart Engelen is geregeld spreker op studiedagen en seminaries voor medewerkers van lokale overheden. Hij publiceert ook regelmatig in fiscale tijdschriften, advies- en nieuwsbrieven en maakt ook deel uit van de redactieraad van het tijdschrift Lokale en Regionale Belastingen (die Keure) en FinConnect (Vanden Broele).

Door deze samenwerking in multidisciplinair verband kan ons kantoor haar dienstverlening naar lokale en regionale besturen en overige instanties actief in de publieke sector verder optimaliseren en zorgt zij aldus voor de juiste opvolging en de inzet van de juiste expertise.

Contacteer ons voor meer informatie:

Wim Rasschaert – wrasschaert@rasschaertadvocaten.be – tel.: 053 / 79 07 17 – www.rasschaertadvocaten.be
Bart Engelen – bart.engelen@antaxius.be – tel.: 03 / 248 55 99 – www.antaxius.be (kantoor Léon Stynenstraat 75 C, 2000 Antwerpen).