Scroll Top
Gentse Steenweg 323, 9620 Zottegem

Wie zijn we?

Het kantoor is samengesteld uit enthousiaste adviseurs voor de publieke sector en de non-profit. Door de samenstelling van het kantoor is er ten allen tijde een back up voorzien in geval van afwezigheid of ziekte, en dit zowel voor de senior als de andere adviseurs. Alle teamleden van het kantoor worden steeds uitgenodigd om zelf maximaal efficiënt te werken. Er wordt samengewerkt met andere adviseurs.

Wim Rasschaert (Sint-Lievens-Houtem)
studeerde af als licentiaat in de rechten aan de UGent en is als advocaat verbonden aan de balie van Oudenaarde. Hij is de oprichter en contactpersoon voor het kantoor. Hij treedt op als dominus litis voor de rechtbank en coördineert de adviesvragen en projectbegeleidingen. Hij onderhoudt sterke contacten met de publieke sector in gans Vlaanderen en volgt de voor hen relevante evoluties nauwgezet op. Hij adviseert meer dan 20 jaar lokale besturen bij al hun vragen, projecten, rechtszaken en interesses.

wrasschaert@rasschaertadvocaten.be

Stijn Knaepen (Hasselt)
advocaat aan de balie van Hasselt. Stijn is licentiaat rechten (KUL). Bijkomend volgde hij postuniversitaire opleidingen Milieurecht en Ruimtelijke Ordening (UGENT), Menselijke Ecologie (VUB) en Vastgoedkunde (KUL). Zijn focus ligt binnen het kantoor op de juridische en procesmatige begeleiding van complexe gunningsprocedures. Stijn begeleidde de overheid in meer dan 70 succesrijke, gerealiseerde PPS projecten in Vlaanderen en dit in de meest uiteenlopende sectoren (gebiedsontwikkeling, energie, sport, infrastructuur, overheidsvastgoed). Hij heeft tevens ruime ervaring in geschillenbeslechting inzake overheidsopdrachten en is auteur van juridische publicaties inzake overheidsopdrachten en PPS. Hij vervoegt het kantoor vanaf 1 januari 2020.

sknaepen@rasschaertadvocaten.be

Manik Peferoen (Gent)
is sinds 1 januari 2020 als advocaat verbonden aan de balie van Oudenaarde en is in het bezit van een diploma van master in de rechten (UGent), optie publiek recht, alsook van een master na master in Europees en internationaal recht (VUB). Hij werkte van 2009 tot 2017 als statutair jurist bij de UGent (overheidsopdrachten en patrimoniumbeheer) en is sinds 2017 aan het kantoor verbonden, alwaar hij voornamelijk actief is bij de dossiers van algemeen administratief recht, overheidsopdrachten en contracten voor lokale besturen. Hij ondersteunt het kantoor ook bij de begeleiding van ruimtelijke ontwikkelingsprojecten en treedt regelmatig op als docent overheidsopdrachten.

mpeferoen@rasschaertadvocaten.be

Lindsay Dedrie (Brugge)
studeerde af in 2017 aan de UGent en specialiseerde zich onder meer in het milieurecht. Op het kantoor volgt ze mee dossiers inzake omgevingsrecht en onteigeningen op, maar legt ze zich ook toe op burgerzaken.

ldedrie@rasschaertadvocaten.be

Karel Verbestel (Erpe-Mere)
behaalde zijn master in het publiekrecht aan de VUB. Na GD&A advocaten te Mechelen, bouwonderneming DENYS en Crosslaw kwam hij bij Rasschaert Advocaten terecht. Hij staat in voor het omgevingsrecht, het wegenrecht en het onteigeningsrecht.

kverbestel@rasschaertadvocaten.be

Flora Wauters (Kruisem)
ondersteunt, als advocaat verbonden aan de balie van Oudenaarde, het kantoor inzake overheidsopdrachten en omgevingsrecht. Zij heeft bijzondere ervaring bij de plaatsing en de uitvoering van overheidsopdrachten, zowel voor private als publieke cliënten.

fwauters@rasschaertadvocaten.be

Carmen Ka Main Man (Spanje)
heeft als master in de rechten met specialisatie bestuursrecht (Universiteit Antwerpen) 8 jaar gewerkt als advocaat gespecialiseerd in overheidsopdrachten en bestuursrecht aan de balies van Antwerpen en Brussel. Vervolgens maakte zij de overstap naar de overheid, als jurist inzake overheidsopdrachten, bij de MIVB, Lantis en De Lijn. Zij heeft kennis en ervaring in zowel de klassieke als de speciale sectoren inzake overheidsopdrachten en dit voor zowel private als publieke klanten. Als juridisch consultant zal zij onze cliënten uitsluitend online bedienen vanuit warmere oorden.

Kristien Devos (Aaigem)
studeerde af in 1989 aan de KUL en kan terugblikken op een jarenlange carrière inzake overheidsopdrachten, laatst als adviseur bij Eurostation en als senior consultant bij EBP, specialist overheidsopdrachten voor publieke en private klanten. Zij geeft opleidingen en verstrekt dagelijks consultancy aan onze cliënten. Zij werkt als zelfstandig medewerkster voor ons kantoor.

kdevos@rasschaertadvocaten.be

Caroline De Smet (Knokke)
is afgestudeerd als Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU-Leuven.
Zij is aan het kantoor verbonden als zelfstandig adviseur en heeft jaren ervaring opgedaan bij een aankoopcentrale in de zorgsector bij de plaatsing van overheidsopdrachten.

cdesmet@rasschaertadvocaten.be

Benjamin Descamps (Destelbergen)
was achtereenvolgens beleidsmedewerker, stafmedewerker bij een intergemeentelijke vereniging en adviseur publiekrecht. Hij is assistent en doctoraal onderzoeker aan de Ugent. Op het kantoor is hij als advocaat werkzaam op complexe vastgoeddossiers en omgevingsrecht.

bdescamps@rasschaertadvocaten.be

Ruben Merckx (Aalst)
studeerde in 2022 af als master in de rechten aan de UGent. Ruben heeft een brede interesse voor publiekrecht en zal zich de komende jaren als stagiair advocaat in ons werkveld verdiepen.

Nike Wellens (Lummen)
is diensthoofd bij de gemeente Scherpenheuvel.

Ingrid De Belser (Zulte)
is diensthoofd bij de gemeente Wielsbeke.

Zij leveren beide op zelfstandige basis juridische ondersteuning aan het kantoor in materies van burgerzaken, bevolking, privacy en gemeenterecht. Zij geven ook opleidingen in deze materies.

Ilse Van Hove (Lokeren)
is afgestudeerd in de Bedrijfsbeheer optie rechtspraktijk en heeft nadien nog een post graduaat Fiscaal adviseur behaald. Als middle manager vormt zij de schakel tussen de zaakvoerder, juristen en medewerkers en staat zij in voor de organisatie, marketing, coaching en het financieel beheer van het kantoor. Zij zorgt voor de zakelijke organisatie en planning van het kantoor en de seminaries. Tevens investeert zij in de groepsdynamiek en teamwerking op de werkvloer. Naast het financieel management beheert zij de personeels- en loonadministratie. Door de groei ziet zij erop toe dat het kantoor blijft draaien als een geoliede machine en de kwaliteit hoog in het vaandel blijft dragen.

ivanhove@rasschaertadvocaten.be

Annita Van Herpe (Destelbergen)
zorgt voor de administratieve ondersteuning van het kantoor.

secretariaat@rasschaertadvocaten.be