Scroll Top
Gentse Steenweg 323, 9620 Zottegem

Congres Lokale en Provinciale politiek – 26 februari 2024

Mis het niet: het 24ste congres ‘Lokale en provinciale politiek’ van het Centrum voor Lokale Politiek van de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de Universiteit Gent vindt plaats op maandag 26 februari 2024 in Gent.

De lokale en provinciale legislaturen lopen nu echt naar het einde. Op de dag van het congres zijn we op iets meer dan zeven maanden van de lokale verkiezingen van 13 oktober 2024.

De gemeente- en provincieraadsverkiezingen vormen, hoe kan het ook anders, de rode draad doorheen het congres.

Binnen een programma van keynotes en panelgesprekken, proberen we een antwoord te bieden op talrijke actuele vragen waarmee de lokale besturen worstelen.

Wat is de inzet van de verkiezingen en wat zijn de uitdagingen voor de lokale en provinciale besturen? Hoe omgaan met agressie tegen politici en ambtenaren? Hoe zal de verhouding tussen politiek en administratie verder evolueren? Wat houdt politiek en ambtelijk leiderschap in? Voor welke financiële uitdagingen staan de lokale en provinciale besturen? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen voor gemeente- en provincieraden? Op deze en talrijke andere vragen zal het congres een antwoord proberen te bieden.

Bekijk het programma en schrijf in!