Unieke studiedag! Horeca, concessies en lokale besturen: een vat vol opportuniteiten
Eén van de problematieken of uitdagingen waarmee onze lokale besturen vaker worden geconfronteerd is het uitschrijven van horeca-concessies of het “remonteren” van ter ziele gegane horecazaken bij publieke gebouwen.
Donderdag 8 februari 2024 – 09u-16u
’t Landhuys van Leeuwergem
Gentse Steenweg 323
9620 Zottegem (Leeuwergem)
Omschrijving
We willen met deze studiedag lokale besturen beter en meer bewust te maken van de precieze aandachtspunten en valkuilen bij het runnen van een horecazaak om ze ook beter te laten snappen waarom bepaalde dingen werken en andere niet (bv. bepaalde concessievoorwaarden die “klassiek” door openbare besturen worden opgelegd….). Daartoe hebben we een uitmuntend programma samengesteld met onder andere sprekers uit de praktijk; een horecaconsultant, drankleverancier en horeca-architect.
Een unieke manier om je kennis over het runnen van een horecazaak aan te vullen en slimmere en betere concessies te plaatsen!!
Programma
- 09.00 uur – Verwelkoming met koffie
- 09.30 uur – Hoe een horecazaak opstarten en runnen? (Gino Vermeulen)
- 10.30 uur – De blik van de brouwer: over brouwerijovereenkomsten en andere misverstanden? (Jeroen Prové)
- 11.30 uur – Architecturale en ruimtelijke uitdagingen voor een goede horecazaak
- 12.15 uur – Visie van een lokaal bestuur op horeca (Ine Somers – schepen Sint – Niklaas)
- 13.00 uur – Lunch
- 14.00 uur – Levering van dranken en overheidsopdrachten: procedures en tips (Kristien De Vos – Rasschaert Advocaten)
- 15.00 uur – Concessies: procedures en contractsbepalingen (Wim Rasschaert – Rasschaert advocaten ism. Reginald Bouw)
- 16.30 uur – Afsluiten van de opleiding met receptie
Door wie?
Reginald Bouw
heeft meer dan 25 jaar ervaring en is zaakvoerder van Horeca Optima gespecialiseerd in horeca consultancy voor de private horeca, ook een sterke partner voor overheid- en semi-overheidsinstellingen met horeca-gerelateerde activiteiten zoals concessies, bedrijfsrestaurants en cateringconcepten. Heel wat lokale en regionale besturen hebben de voorbije jaren kunnen rekenen op zijn ruime expertise en pragmatische aanpak.
Gino Vermeulen
is een 4e generatie horecaman die advies biedt en horecaondernemers begeleidt met als doel meer rendement te behalen.
Jeroen Prové
kijkt terug op ruim 15 jaar ervaring in de horecasector als wijnexpert. Jeroen is vandaag bezig met het opstarten, adviseren en begeleiden van horecazaken, zowel op het platteland als in steden zoals Gent of Brugge. Zowel vrije zaken, zachte tot harde verplichtingen, eigendommen van brouwerijen en tal van ander (openbaar of privaat) patrimonium. Zo komt hij in situaties terecht waar ook openbare besturen voor grote uitdagingen staan om een coherent beleid te voeren.
Ine Somers
is schepen voor economie, evenementen, stadspromotie en digitalisering stad Sint Niklaas. Zij stuurt mee het beleid van de stad naar de lokale horeca.
Wim Rasschaert (Rasschaert advocaten)
is sedert lang de raadsman en adviseur van lokale besturen in Vlaanderen. Hij heeft onder meer een bijzondere expertise in vastgoedrecht en spreekt met enthousiasme over zijn ervaringen.
Kristien Devos (Rasschaert advocaten)
is een absolute specialiste in overheidsopdrachten. Zij geeft als bevolgen spreker tal van opleidingen.
Reserveringen
Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.