Scroll Top
Gentse Steenweg 323, 9620 Zottegem

Nieuw zwembad te Bredene

De gemeente Bredene is een partnerschap aangegaan met S&R voor de bouw en exploitatie van het nieuwe zwembad, LAGO Bredene Grasduinen. Bredene heeft gekozen om te bouwen in een PPS-formule.

Het team (Neirynck-De Neve, ARCH & TECO en Rasschaert advocaten) werd aangeduid als projectbegeleider en adviseert de speciale gemeenteraadscommissie bij de structurering en uitwerking van de overheidsopdracht tot realisatie van het zwembad en dit op alle vlakken (financieel, fiscaal, technisch en contractueel) en tijdens de verschillende fases van het bouwproject. Tijdens de procedure was er ook ruimte voor inspraak en participatie van de verenigingen, adviesraden, campings, scholen, enz.

Bijzonder aan het hele project is het doel om een zo circulair mogelijk zwembad te realiseren. Er is gekozen voor een duurzaam bouwconcept en gasloos gebouw. Het grote gebouw zal supergeïsoleerd en luchtdicht worden. Via geothermie wordt warmte uit de bodem onttrokken en met warmtepompen in het volledige gebouw verspreid op lage temperatuur. Om hernieuwbare energie op te wekken worden op het dak zonnepanelen geplaatst. Die energieproductie in combinatie met geothermie zal maken dat het zwembad volledig elektrisch kan draaien en dus helemaal geen CO² meer uitstoot.

Een unieke realisatie voor de gemeente Bredene en een mooie referentie voor ons team.

Meer info omtrent dit project kan u terug vinden op de website van de gemeente Bredene https://www.bredene.be/nl/bredene-gaat-in-zee-met-sr-voor-bouw-nieuw-zwembad en bij wrasschaert@rasschaertadvocaten.be