Gentse Steenweg 323, 9620 Zottegem

Webinars: Fusie en regionalisering door CC Consult

Het verder versterken van het lokale bestuursniveau en het verhogen van de bestuurskracht vormt de hoeksteen van het beleid van de Vlaamse regering. Dit vertaalt zich concreet in enkele bestuursvormen die deze versterking moeten mogelijk maken: de vrijwillige fusies, de intergemeentelijke samenwerking en de regionalisering van lokale samenwerking (regiovorming).

Maar hoe maakt u als lokaal bestuur de weloverwogen keuze tussen samenwerken of fusioneren? En eenmaal de keuze is gemaakt: welke operationele impact kan u verwachten op niveau van de eigen organisatie en de nieuwe entiteit en hoe kan u zich voorbereiden op een gestroomlijnde transitie?

CC Consult ondersteunt u in 2  gratis webinars met een afwegingskader en praktijkinzichten:

  • ‘Samen sterk’ op lokaal niveau: fusie, samenwerking of regiovorming – Wat betekent het en hoe kies ik de juiste vorm?  – Woensdag 9 december van 13u30 tot 14u45.
  • Van een autonoom lokaal bestuur naar samenwerking of fusie: stappenplan voor een gestroomlijnde transitie! – Woensdag 16 december van 10u00 tot 11u00.

Voor meer informatie en inschrijving kan je terecht op:  https://ccconsult.probisgroup.be/nieuws/gratis-webinars-fusie-en-regionalisering/

Rasschaert advocaten werkt als partner samen met Probis Group voor lokale besturen, overheid en de zorg- en welzijnssector.