Gentse Steenweg 323, 9620 Zottegem

Seminarie: Value for money: hoe overheidsopdrachten van diensten op een kwalitatieve manier uitbesteden?

Binnen het Lerend Netwerk Overheidsopdrachten biedt Escala dit jaar 3 nieuwe sessies aan.

De sessie “Value for money: hoe overheidsopdrachten van diensten (ontwerpers, consultancy, …) op een kwalitatieve manier uitbesteden?” wordt verzorgd door Manik Peferoen.

Als aanbestedende overheid neemt u voor opdrachten soms studiebureaus, ontwerpers, consultants, … onder de arm. De verwachtingen naar hen toe zijn enerzijds hoog. Hun factuur vaak evenzeer. Toch beantwoordt de dienstverlening niet altijd aan de verwachtingen.

Hoe zorgt u ervoor dat u waar voor uw geld krijgt:

  • Welke clausules plaatst u in bestekken?
  • Wat voorziet u concreet als dienstverlening?
  • Hoe dwingt u één en ander concreet af?
  • Hoe zorgt u dat ze geen taken/verantwoordelijkheid afschuiven?
  • Hoe roept u hen ter verantwoording op het moment dat er aansprakelijkheden worden ingeroepen?
  • Enz.

Er wordt in eerste instantie gefocust op het aanstellen van architecten, ontwerpers en studiebureaus. Bij uitbreiding worden bestekken voor consultancy besproken.

De deelnemers worden vrijblijvend uitgenodigd om eigen cases naar voren te brengen om klassikaal te bespreken en vanuit deze ervaringsuitwisseling goede praktijken te ontdekken en valkuilen bloot te leggen.

Dit seminarie gaat door te Gent op 27/4/2021 en te Westerlo op 29/4/2021. Voor meer info en inschrijving verwijzen wij u naar de website van Escala: https://escala.be/opleiding/overheidsopdrachten-aankoop/lnoo-lerend-netwerk-overheidsopdrachten?ref=237817

Escala biedt kwalitatieve en actuele opleidingen aan voor de publieke sector, de social profit en non-profit. Medewerkers van ons kantoor worden geregeld gevraagd om opleidingen te verzorgen.

Het Lerend Netwerk Overheidsopdrachten is exclusief bestemd voor aankopers van aanbestedende overheden. Het netwerk heeft als doel het versterken van de expertise door uitdieping van regelgeving, praktijk en onderlinge ervaringsuitwisseling.