Gentse Steenweg 323, 9620 Zottegem

Seminarie: If this then that: hoe opdrachtnemers beter responsabiliseren?

Binnen het Lerend Netwerk Overheidsopdrachten biedt Escala dit jaar 3 nieuwe sessies aan.

De sessie “If this then that: hoe opdrachtnemers beter responsabiliseren?” neemt Kristien Devos voor haar rekening.

Als er iets fout loopt of dreigt te lopen is het voor de aanbestedende overheid in bepaalde situaties niet altijd evident om kordaat in te grijpen. Dit mede omwille van de afweging ingrijpen versus de relatie met de aannemer/dienstverlener/leverancier voor het verdere vervolg van het werk of toekomstige opdrachten.

Hierdoor kunt u echter wel in een situatie terecht komen waar u uzelf in de problemen werkt. ‘Had ik maar’… Het is dan vaak ook goed om in het bestek een aantal zaken goed uit te werken en te voorzien, zaken die automatisch in werking treden, … eer het ‘kalf al verdronken’is. Het opleggen van sancties en maatregelen vanuit de opdrachtdocumenten: wat zijn mogelijkheden, verplichtingen, afwijkingen, … worden hier onder de loupe gelegd. Ook de hele beschreven dynamiek wordt behandeld in deze sessie door de docent en de deelnemers.

De deelnemers worden vrijblijvend uitgenodigd om eigen cases naar voren te brengen om klassikaal te bespreken en vanuit deze ervaringsuitwisseling goede praktijken te ontdekken en valkuilen bloot te leggen.

Dit seminarie gaat door te Gent op 8/6/2021 en te Westerlo op 10/6/2021. Voor meer info en inschrijving verwijzen wij u naar de website van Escala: https://escala.be/opleiding/overheidsopdrachten-aankoop/lnoo-lerend-netwerk-overheidsopdrachten?ref=237817

Escala biedt kwalitatieve en actuele opleidingen aan voor de publieke sector, de social profit en non-profit. Medewerkers van ons kantoor worden geregeld gevraagd om opleidingen te verzorgen.

Het Lerend Netwerk Overheidsopdrachten is exclusief bestemd voor aankopers van aanbestedende overheden. Het netwerk heeft als doel het versterken van de expertise door uitdieping van regelgeving, praktijk en onderlinge ervaringsuitwisseling.