Gentse Steenweg 323, 9620 Zottegem

Online seminarie reeks “Klimaat en private projectontwikkeling”

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant ondersteunden de VRP en Bond Beter Leefmilieu gedurende 1 jaar twee gemeenten tijdens hun onderhandelingen met private ontwikkelaars. Zij boden hen kennis aan op het vlak van waarderingsmethodes, procesbegeleiding en klimaatthema’s zoals duurzame mobiliteit, energie, wateropvang en omgevingsaanleg. In de driedelige online seminarie reeks “Klimaat en private projectontwikkeling” delen de experten hun inzichten uit het traject en tonen welke mogelijkheden er zijn.

In het eerste seminarie “Maatschappelijke meerwaarde realiseren via private projecten” gaan Stijn Knaepen en Wim Rasschaert van ons kantoor in op de aanpak en het belang van goede afspraken bij projecten met meerdere partners. Hoe kan je een goed proces bewaken en welke fouten kan je voorkomen? Wat zijn aandachtspunten bij publiek-private samenwerking?

De volgende twee seminaries handelen over “Duurzame mobiliteit en energie integreren in projectontwikkeling” en “Hoe zorg je ervoor dat nieuwe ontwikkelingen ook écht groen zijn?”.

Voor inschrijving en meer informatie omtrent deze 3 online seminaries op 25 februari, 4 en 11 maart 2021 verwijzen wij naar de website van VRP: https://www.vrp.be/activiteit/reeks-klimaat-en-private-projectontwikkeling