Scroll Top
Gentse Steenweg 323, 9620 Zottegem

Cybersecurity Legal framework 2.0: een uitdaging voor lokale besturen…

Cybersecurity Legal framework 2.0: een uitdaging voor lokale besturen…

Cybersecurity Legal framework 2.0: een uitdaging voor lokale besturen…

In samenwerking met

Cybersecurity – Cyberveiligheid staat hoog op de agenda. Cybercriminelen worden slimmer en doordachter en ook overheden ontspringen de dans niet. Lokale besturen moeten zich steeds beter voorbereiden met een securitybeleid dat aantoont welke maatregelen er zijn getroffen om data, netwerken, continuïteit van essentiële infrastructuren en overheden te beschermen. Uit overheidsperspectief is cybersecurity een duidelijk maatschappelijk belang.

Wat komt aan bod?

Aan de hand van het actueel wetgevend kader wordt stilgestaan bij de verschillende verplichtingen die op overheden/overheidsbedrijven rusten en welke de mogelijke gevolgen, zowel rechtstreeks als onrechtstreeks, zijn van niet-conformiteit.

Tevens wordt een analyse gebracht van de toekomstige (heel nabije) wetgeving, aan de hand waarvan het duidelijk wordt dat “het digitaal Fort Europa” geen inhoudsloze slagzin meer is, maar een daadwerkelijk doel van de Europese wetgever.

  • Actueel wetgevend kader
  • Meldplichten + gevolgen van een cyberincident
  • Best Practises en verantwoordelijkheid
  • Nabije toekomst (NIS. 2.0, Cybersecurity act, Cyberresilience act, …)

Docent

Mr. Maarten Verhaghe is advocaat-vennoot bij VDV Advocaten en VDV-iLaw, een full-service ondernemingskantoor te Roeselare en Gent, en is gespecialiseerd in intellectuele eigendom, privacy en gegevensbescherming, I.T.- recht, Internetrecht en marktpraktijken. Mr. Verhaghe doceert sedert 2010 verschillende rechtsvakken – waaronder data protection en I.T.- recht – aan SBM en Escala. Tevens is hij regelmatig spreker op seminaries en publiceert hij binnen zijn vakdomein. Als erkend en gecertifieerd Data Protection Officer (DPO), neemt hij deze functie waar voor verschillende ondernemingen en instellingen.

Is een partner van

DATA

  • Donderdag 16 maart 2023

PROGRAMMA

  • 09.30 uur Verwelkoming met koffie door Wim Rasschaert
  • 10.00 uur Opleiding door Maarten Verhaghe (deel 1)
  • 12.00 uur Walking buffet
  • 13.00 uur Opleiding door Maarten Verhaghe (deel 2)
  • 15.00 uur Afsluiting met receptie aangeboden door Rasschaert advocaten

Inschrijvingsgeld

€ 295,00 excl. BTW (factuur volgt na inschrijving) voor verwelkoming, opleiding, informatie, walking buffet en receptie.

Locatie

’t Landhuys van Leeuwergem
Gentse Steenweg 323
9620 Leeuwergem – Zottegem
www.tlandhuysvanleeuwergem.be

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.