Scroll Top
Gentse Steenweg 323, 9620 Zottegem

Alle gemeentelijke projecten voor een omgevingsvergunning terug naar de deputatie?

Alle gemeentelijke projecten voor een omgevingsvergunning terug naar de deputatie?

Alle gemeentelijke projecten voor een omgevingsvergunning terug naar de deputatie?

Een opzienbarende uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen….

In haar arrest van 6 oktober 2022 deed de Raad voor Vergunningsbetwistingen (nr. RvVb-A-2223-0108) een uitspraak over de gemeentelijke bevoegdheid om vergunningsaanvragen in eerste aanleg te beoordelen voor eigen, gemeentelijke MER – screeningsplichtige projecten. Met deze uitspraak wordt een richtlijnconforme interpretatie gedaan van het Omgevingsvergunningendecreet, waardoor ook voor screeningsplichtige gemeentelijke projecten waarvoor er op het ogenblik van de aanvraag geen kennelijke zekerheid bestaat dat er daarvoor geen project-MER moet worden opgemaakt, moeten worden ingediend bij de deputatie en niet bij de gemeente zelf. Potentieel worden dus vele gemeentelijke aanvragen geviseerd bvb. voor wegenwerken, waterwerken, PPS en infrastructuurprojecten!

Dit arrest brengt belangrijke (potentiële) implicaties met zich mee voor de provinciale vergunningverlenende overheid én voor alle gemeentelijke initiatiefnemers.

Wat

Webinar (max. 1 uur) met ruimte voor vraagstelling.
De link voor de webinar zal u ontvangen na inschrijving.

Door wie

In dit actualiteits-webinar reflecteren Wim Rasschaert en Benjamin Descamps helder en bondig over dit arrest en de gevolgen ervan. Zij geven ook tips hoe het lokaal bestuur hier best mee omspringt.

Inschrijvingsgeld

100 euro, excl. 21% BTW (via factuur)

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.