Scroll Top
Gentse Steenweg 323, 9620 Zottegem

Eerste hulp bij lokale en provinciale belastingen en retributies

Rasschaert advocatenkantoor brengt u graag op de hoogte van het nieuw boek “Eerste hulp bij lokale en provinciale belastingen en retributies, editie 2020”. O.a. Bart Engelen is medeauteur van dit boek. Bart is advocaat bij Antaxius Advocaten, het fiscaal advocatenkantoor in Antwerpen waar ons kantoor mee samenwerkt.

Dit boek is toegankelijk voor iedereen die beleids- of beroepsmatig bezig is met het lokaal debiteurenbeheer. Het is een hulpmiddel bij het invoeren, opstellen, actualiseren en toepassen van belasting- en retributiereglementen. Het helpt u om deze reglementen door te lichten en een antwoord te vinden op uw vragen.

In twee afzonderlijke delen worden de voornaamste regels en beginselen inzake lokale belastingen en retributies uiteengezet. Hierbij  werd rekening gehouden met recente ingrijpende wetswijzigingen, interessante nieuwigheden en de meest recente stand van zaken in de rechtspraak, rechtsleer en administratieve commentaar. Ook worden trends en evoluties aangehaald en de gevolgen hiervan voor de praktijk worden besproken. Door zich tot de kern van het verhaal te beperken is het boek geschikt gemaakt voor praktisch gebruik.

Op het digitaal platform van FinConnect kunnen abonnees het boek consulteren of bestellen https://www.finconnect.be/nieuwsarchief/detail/74029018386534069. FinConnect – de Kennisdatabank Financiën voor de lokale besturen – is een uitgave van Uitgeverij Vanden Broele en het volledige archief is te vinden op http://www.finconnect.be.