Scroll Top
Gentse Steenweg 323, 9620 Zottegem

Deelname aan procesregie voor het lokaal bestuur van Heusden-Zolder

(foto Architectura)

De opdracht van lokaal bestuur Heusden-Zolder voor “Procesregie ter voorbereiding van de verkoop van de site op de hoek van de Molenstraat en de Ringlaan en de opmaak van de overeenkomsten tussen Heusden-Zolder en de ontwikkelaar” werd aan het team Studio Levier gegund met als onderaannemers Stadim, OYO architects en Rasschaert Advocaten.

Heusden-Zolder wenst een site met een oud (weldra) leegstand schoolgebouw te verkopen met als doel de realisatie van een kwalitatief kernversterkend project met een correcte prijszetting voor het lokale bestuur. Daarbij dienen minstens volgende elementen in het toekomstig project aanwezig te zijn zoals ondergrondse parkeerplaatsen voor het gemeentebestuur, ruimte voor gemeentelijk archief, sociale huurwoningen, invulling van een gedeelte van de vloeroppervlakte door handel en/of horeca en eenvoudige doorgangen.

In dit project zijn de financiële haalbaarheid en ruimtelijke kwaliteit (programma, typologieën, beeldkwaliteit en evaluatie) belangrijk. Als onafhankelijke partner zal ons kantoor instaan voor de opmaak van de selectieleidraad, het selectieverslag en alle noodzakelijke overeenkomsten voor het ruimtelijk vraagstuk en het in de markt plaatsen van het vastgoed.

Wij kijken uit naar de samenwerking met het lokaal bestuur Heusden-Zolder en het volledige team o.l.v. Studie Levier.